Бургас

Бурга̀с е град в Източна България, център на Община Бургас, както и на най-голямата по площ (7748,1 кв.км) Област в България. Той е най-големият град и важен икономически, културен, административен център на южното българското черноморие. Със своите 213.608 жители[1], Бургас се нарежда на червърто място по численост на население в страната.

Бургас е и първият град, получил през 1999 година отличието за изпълняващ критериите на ЕС. Той е дом на много известни български поети, композитори, певци, актьори, режисьори, художници, фотографи и спортисти. Градът разполага с множество паркове и градинки за отдих. Тук се намира и най-натовареното летище в страната, след това в София. Пристанище Бургас е най-голямото в България. През лятото градът е посещаван от български и чужди туристи.


Димитър Николов

Димитър Николов е български политик, кмет на Бургас от 2007 г. Магистър е по организация и управление на търговията и има професионална диплома по мениджмънт от НБУ. Женен е с 2 деца - едно момиче и едно момче. Бил е регионален координатор на ГЕРБ - Бургас, зам.-председател на Бургаската търговско- промишлена палата, председател на Консултативния бизнессъвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции към Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ - Бургас.

Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет. Работил е като мениджър на „КБС” ООД. Носител на наградата: „Бург на годината” - почетна титла, която се дава вече шести път от местните медии на личност с голям принос за развитието и популяризирането на града през съответната година. Носител е и на наградата: „Димитър Бракалов”, както и на статуетка „Хермес” на Бургаската търговско-промишлената палата за 2004 и 2005 г.

Избран за кмет на Бургас на местните избори през 2007 издигнат от ГЕРБ и подкрепен от десните сили в Бургас.Допълнително за този град

Снимки в този град - 29
Снимките в този град са преглеждани - 171150 пъти